Het was bijzonder

Op 5 september brachten Vormingplus Kempen en burgerbeweging de Koep een pak mensen samen om creatief uit te denken hoe de Turnhoutse stadsregio er binnen 25 jaar – in 2040 – uit moet zien. Het werd een boeiende Droomdag die heel wat interessante ideeën opleverde.
We verzamelden ook flink wat toekomstdromen op de Turnhoutse zomerbars en tijdens de MOOOV-filmvoorstellingen in Beerse, Vosselaar en Oud-Turnhout.

We maken een krant

Uit de vele toekomstverhalen, foto’s, cartoons, quotes, tekeningen,… selecteren we volgende weken het beste materiaal en verwerken dat in een unieke MIJN 2040-krant. Die droppen we in de lente in zoveel mogelijk bussen in de stadsregio. We willen zo alle inwoners mee aan het denken zetten over onze gemeenschappelijke toekomst.

We schoppen KEET

In juni trekken wij nog met een bijzondere MIJN 2040-werfkeet naar feesten, braderijen en manifestaties in de vier gemeenten van de stadsregio. We maken er onze voorstellen bekend en zijn benieuwd naar de reacties. Reken maar dat dit niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

We inspireren bestuurders

Eind september leggen we tot slot al onze ideeën en de verzamelde reacties voor aan beleidsmensen uit de vier gemeenten. Zo willen we ze uitnodigen om, gevoed door onze ideeën, op creatieve manier over de toekomst van de stadsregio te denken.

Handje toesteken?

Misschien kan je ons ook nog helpen:

  • wij zoeken nog mensen die een halve dag in juni met de Keet mee willen trekken
  • wij zoeken nog suggesties om de huis-aan-huiskrant mee te laten financieren

Vragen of suggesties? Jef Van Eyck (014 41 15 65)